tisdag 17 januari 2012

Kevins saffrans kyckling


Saffran är en mycket häftig krydda. Den har en mycket smakrik smak och används främst på julen.
Men Saffran måste inte bindas till julen, utan man kan använda den året runt tycker jag!
Här kommer ett recept som jag själv skapat, som såklart innehåller Saffran :)

Ingredienser (4 pers):

4 st kyckling filéer
2 msk margarin
1 st gul lök
1 msk riven parmesanost
1 tsk curry
1-2 krm vitpeppar mald
1-2 krm svartpeppar mald
2-3 krm salt
1 msk finhackad gräslök
1 paket saffran
1/2 dl pressad apelsinsaft
3 dl vatten
1 dl mjölk

Sås:
2,5 msk vetemjöl
2 msk margarin
3,5 dl mjölk (eller vatten men med mindre smak)

Gör så här:

Finhacka gul lök och gräslök. Pressa apelsinen.
Hetta upp en stekpanna och lägg i margarin.
Fräs till kyckling filéerna på bägge sidor tills dom fått en lagom brun färg.
Salta och peppra.
Tag filéerna från stekpannan och lägg på en tallrik/fat.
Lägg i nytt margarin och fräs gul lök, gräslök.
Tillsätt 1 dl vatten och apelsinsaften.
Lägg tillbaka filéerna i stekpannan och tillsätt 2 dl vatten, parmesan, curry, saffran.
Låt filéerna små bubbla lite på lagom värme.
Efter ca 2-3 min tillsätt 1 dl mjölk och låt det fortsätta tills filéerna är igenomstekta
(beroende på storleken) om du är osäker så snitta ett snitt i en filé och se så det inte är rosa.
Under tiden filéerna blir klara så förbered såsen.
Smält 2 msk margarin i en kastrull och tillsätt mjölet.
Rör om väl och tillsätt mjölken.
Tag filéerna från stekpannan och rör ner blandningen i såsen, smaka av med salt och peppar.

Serveras med kokt potatis eller ris.

Smaklig måltid! :D
 / Kevin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar