fredag 25 mars 2011

En god och smidig middag!!!!


Ingredienser till biffar
4-5 port

2-3 msk pepparrotsvisp
3 krm svartpeppar eller vitpeppar
1 tsk salt
1 st ägg
2 dl vatten eller mjölk
500 g blandfärs eller valfri färs
1 dl havregryn
2 msk potatismjöl eller 1 dl ströbröd
2 mellanstora rivna morötter (valfritt)
1/2-1 påse riven parmesan (valfritt)
1/2 purjolök

Ingredienser till sås


3 msk margarin
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
3 dl mjölk
2-3 msk pepparrotsvisp
1/2 msk gul indisk curry eller 1/3 msk vanlig curry
3 msk hackad purjolök
2 msk hackad gräslök
1 st buljongtärning t.ex kött eller mörk oxbuljong

Gör så här
Biffar


Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda samman havregryn och potatismjöl i en bunke.
Tillsätt hälften av vätskan och rör om.
Låt det svälla i ca 5 min.
Blanda i färsen, resten av vätskan, och tillsätt ägget, rör om väl.
Tillsätt nu pepparrotsvisp, salt, peppar, parmesan, purjolök, och morot.
Rör om allt väl till en fin smet.
Forma till fina biffar och stek dom på båda sidorna.
Tillaga dom resten av tiden i ugnen i ca 10-15 minuter.

Klart!

Gör så här
sås


Börja med att smälta smöret i en kastrull.
Tillsätt därefter mjöl och all vätska.
Blanda därefter i pepparrotsvisp, curry, purjolök, gräslök, och
buljongtärningen.
Låt såsen koka upp.

Klart!

Servera måltiden tillsammans med potatismos.

Här är ett snabbt recept på ett gott potatismos.

Koka upp cirka 12-14 potatisar.
Pressa potatisarna i en purepress och blanda i mjölk, cirka 4-5 dl
Tillsätt 1 msk gul indisk curry eller vanlig curry.
Blanda i cirka 1 1/2 dl hackad gräslök.
Krydda med lite peppar och salt.

Klart!

En smidig middag som jag har lagat på ett antal
olika sätt.
Den här gången tyckte jag det blev riktigt bra.



1 kommentar:

  1. Hej Kevin,
    jag jobbar på Expressens matmagasin Mitt kök, och undrar om du skulle vilja vara med i tidningen under vinjetten Veckans Läsarrecept? Jag hittade ingen mailadress, så jag kontaktar dig så här i stället - hoppas det går bra. Vi brukar ha med en läsare – ofta en matbloggare – som bidrar med ett recept, en bild på sig själv och en bild på maträtten/bakverket varje vecka. Självklart skriver vi ut adressen till bloggen också.
    Vi belönar alla införda recept med ett Mitt kök-förkläde – vore jättekul om du ville vara med! Maila mig på nedanstående adress i så fall.

    Vänliga hälsningar
    /Christina Rask, Mitt kök (christina.rask@expressen.se)

    SvaraRadera