Pannacotta |
Ingredienser:
till 4-5 pers.
3 dl Vispgrädde
2 st gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver
3 msk strösocker
1-2 dl frysta hallon (krossade till småbitar)
150 g ljus blockchoklad (eller en valfri chokladkaka 150-200g)
Tillbereds:
Börja med att blötlägga gelatinbladen eller blanda 1 tsk gelatinpulver i 1 msk vatten.
Koka sen upp vispgrädde och strösocker. Tillsätt gelatinbladen, gelatinpulvret och rör om.
Bryt chokladen i småbitar och lägg i en bunke. Häll i vispgrädden och tillsätt hallonen.
Rör om allt till en fin lätt smet och häll sedan upp i dessertglas. Ställ in i kylen i ca 2-3 tim eller
för en snabb tillagning ställ i frysen i ca 40 min. Njut!!!!
/ Kevin På menyn!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar