lördag 12 mars 2011

Recept på en frisk och god choklad pannacotta med hallon

Pannacotta
Ingredienser:

till 4-5 pers.

3 dl Vispgrädde 
2 st gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver 
3 msk strösocker 
1-2 dl frysta hallon (krossade till småbitar) 
150 g ljus blockchoklad  (eller en valfri chokladkaka 150-200g)

Tillbereds:

Börja med att blötlägga gelatinbladen eller blanda 1 tsk gelatinpulver i 1 msk vatten.
Koka sen upp vispgrädde och strösocker. Tillsätt gelatinbladen, gelatinpulvret och rör om.
Bryt chokladen i småbitar och lägg i en bunke. Häll i vispgrädden och tillsätt hallonen. 
Rör om allt till en fin lätt smet och häll sedan upp i dessertglas. Ställ in i kylen i ca 2-3 tim eller
för en snabb tillagning ställ i frysen i ca 40 min. Njut!!!!

/ Kevin På menyn! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar